نقش نرم افزارها در دوران دورکاری ویروس کرونا
با توجه به اهمیت ایمنی و سلامت جامعه در دوران کرونا و به منظور قطع زنجیره ابتلا به ویروس کرونا، توصیه شده است که هموطنان به صورت دورکاری به فعالیتهای خود بپردازند. هر چند برخی از فعالیتها نیاز به حضور فیزیکی دارند ولی شرکتها و ادارات را میتوان با استفاده از نرم افزار تا حد زیادی با دورکاری اداره کرد. صرف نظر از نیازهای سخت افزاری و مخابراتی ادارات و سازمانها که بایستی در حد استانداردهای استفاده کاربران همزمان دورکار را دارا باشد، اما نیازهای اطلاعاتی دورکاری در سازمانها چیست که کاربر احساس کند همه جای دنیا همانند محل کار اوست؟
- در مرحله اول بایستی امکان دسترسی از راه دور به اطلاعات با حفظ محرمانگی وجود داشته باشد. امکان تبادل اطلاعات بین افراد سازمان نیز بایستی فراهم شده باشد. سامانههایی همچون نرم افزار اتوماسیون اداری چنین ظرفیتی دارند که علاوه بر ایجاد بستری جهت دسترسی به اطلاعات، امکان تبادل نامه بین واحدها را فراهم میکند.
- در صورتیکه فرایندهای کاری و عملیات مهم سازمان به صورت نرم افزار قابل بهره برداری باشد نیازی به تماس حتی به صورت مجازی با کسی نیست. فرایندهای کاری با ساخت فرمها و گردش کارها قابل دسترس بوده و با توجه به هوشمند بودن آنها، بدون دخالت نیروی انسانی و وابستگی به نفرات انجام میگردد. استفاده نرم افزاری از فرایندها از نرم افزاری همچون نرم افزار مدیریت فرایند BPMS بر میآید.
- یکی از مواردی که در دورکاری بایستی در نظر گرفته شود هزینه دستمزدی است که در قالب دورکاری بایستی محاسبه شود. البته روش محاسبه دستمزد در روش دورکاری با توجه به سلیقه مدیریت قابل انجام است ولی یکی از پارامترهای ارزیابی میتواند میزان تراکنشهایی باشد که کاربر در نرم افزار داشته است. در همه تراکنشها ردی از کاربر موجود بود و اینکه در چه فرایندهایی درگیر بوده به راحتی در سیستم قابل رصد و اندازه گیری است. با این کار استخارج تایم شیت خودکار میسر است.
- در برخی از موارد امکان ارتباط اینترنتی کاربر با محل کار نیست. با استفاده از روشهای Offline استفاده از نرم افزار اتوماسیون اداری و BPMS امکان دسترسی به اطلاعات وجود خواهد داشت. در صورت ارتباط اینترنتی برقرار شد امکان بروز شدن اطلاعات نیز موجود است.